Etykiety

niedziela, 3 kwietnia 2016

Zupa Marthewkowo-Cieciorkowa

Jak wiadomo lubimy jeść. A jeść się nie da jak się nie ugotuje. Albo nie zamówi, ale zamawianych nie będziemy raczej opisywać. Zatem zaczynamy. Pierwszy przepis, jest od Marty: Zupa Marchewkowa z Ciecierzycą:)

  • 2 litry wody
  • włoszczyzna w tym/do tego 0,5 kg marchewki
  • kostka rosołowa warzywna
  • 100- 150g ciecierzyca (ze słoika lub z puszki)
  • imbir
  • kurkuma
  • sól
  • pieprz
  • szczypta garam masala
  • grzanki (stara bułka, oliwa, sól, pieprz, dowolne zielsko)

Ugotować bulion z warzywami. Wyjąć niepotrzebne warzywa (por, seler itp)
Dodać ciecierzycę. Zmiksować. Przyprawić według gustu.
Dodać grzanki. Zjeść.


Jak to mówił Makłowicz "Proste i genialne":)

1 komentarz: